Трендови на внатрешен дизајн за 2019

Трендови на внатрешен дизајн за 2019

Кога ќе одлучите да го обновите вашиот дом и да побарате професионално мислење за дизајнер на ентериер, корисно е да добиете информации за тековниот тренд на декор, бои, плочки и мебел. Со тоа што сте собирале инспирација и со груба претстава за она што сакате или што би сакале да го имате во сопствениот дизајн на домот, ќе ви помогне и вашиот дизајнер за да го добиете вашиот дом од соништа и да ги стесните можностите за стилови, декор и парчиња мебел. Ајде да погледнеме што е тренд оваа година.

Еден од основните избори со кои многумина се соочуваат кога се реновира или пак само се обновува нивниот дом е бојата. Сликањето на вашите ѕидови може да направи значајна разлика во целокупниот стил и чувство на вашиот дом и да се чувствува како сосема нов дизајн на ентериерот. Кога размислувате за боја, автоматски мислите – четири ѕида. Ѕидовите најчесто се насликани, сепак, нештото кое прави кам-бек оваа година е петтиот ѕид – таванот. Таваните често се занемаруваат и се насликани бели по стандард. Малкумина размислуваат како задебелен, насликан таван може да го подигне нивниот внатрешен дизајн. Соби кои се идеални за насликан таван се трпезарија, дневни соби и бањи. За да создадете кохезивен изглед, користете ја вашата основна боја или бојата на акцентот што се рефлектира во остатокот од вашиот простор.

Геометриските форми, исто прават камбек во форма на декор, шаблони и мебел. Геометриските шеми се визуелно интересни и стимулирачки, а привлечни за многумина поради нивните чисти линии и структура. Геометриските шеми се дополнителна идеална можност да се врзуваат во боите на вашиот простор со избирање на дизајн кој ги вклучува овие бои. Моделите можат истовремено да го направат вашиот простор визуелно пореално, додека нејзините чисти, организирани линии можат да комуницираат со чувството за организација.

Тапетите беа главен дизајн елемент од претходните децении. Сега, откако ги поминавме последните 15 години, ги отстрануваме од сите ѕидови, погодно, сега сме подготвени да ги вратиме – во умерени количини … Вистинските дизајни, обрасци, флорали и друг дизајн на тапет на внимателно избрани акцентни ѕидови или простори можат да го подигнат дизајнот на вашиот дом и да му даде убаво чувство. Светли флорали и шаблони со природни елементи како што се палми и лисја се особено популарни оваа година. Биди голем или оди дома – колку се поголеми цветните елементи, толку подобро.

Дали барате да ја реновирате вашата бања, и да ја претворите во сопствена лична спа оаза? Ќе бидете среќни да чуете дека бањите “дестинација” се тренди оваа година. Големите воздушни бањи со луксузни раскошни кади, се попосакувани од било кога. Плакарите од дрво се тренд што не треба да го пропуштите ако ја реновирате вашата бања, заедно со сложените, марокански плочки. Дали имате дополнителна пространа бања? Станицата за сушење покрај тушот е едноставен луксуз што не треба да го прескокнете.

Кога станува збор за тапацир, ткаенините од сомот се тука да останат. Кадифето минатата година се врати, и сега е тука да остане оваа година. Ова ткаенина, додава мека текстура, сјај и чувство на луксуз и визуелен интерес за вашиот мебел и простор за живеење. Разновидна во боја, ова ткаенина изгледа прекрасно во неутрални бежички и сиви, како и светли смели бои. Богатата, темна, пречувствителна зелена е специјално популарна оваа година, и може да го обезбедите вашиот простор со безвременски изглед.

И на крај, големите растенија треба да бидат еден од главните eye-catchers на вашиот простор во било какво преуредување оваа година. Додавање на живот, енергичност и боја, голема фабрика во комбинација во правилен сад или садови треба да биде главен дел од вашатето редизајнирање. Тие исто така може да ви помогнат во решавањето на празниот простор и инкорпорирање на декоративни бои во дополнителни области од вашиот простор.

Дали сте инспирирани да инкорпорирате некои од трендовите во внатрешниот дизајн на вашиот дом и да го однесете вашиот дом на следното ниво? Се надеваме дека овие нови трендови ќе ви овозможат инспирација да се вратите на вашиот професионален дизајнер на ентериер или да се вклучите во вашиот иден дизајнер.

Запомнете, секогаш е корисно да се собере инспирација и да му дадете на вашиот дизајнер на ентериер колку што сакате (или малку). Ако не знаете како да ги визуелизирате или преведете овие трендови во вашиот дом, нашите искусни и интуитивни дизајнери на ентериери од JUST DESIGN се тука за да ви дадат рака. Ние сме возбудени да ви помогнеме да го трансформирате вашиот дом и да го редефинирате дизајнот на вашиот дом.

2 thoughts on “Трендови на внатрешен дизајн за 2019”

  1. Светлана

    Почитувани,многу ми се допаднаа вашите дизајни.Нашата зграда сега е во фаза на доградба и планираме еден многу стар стан да го реновираме и да направиме два помали.Сега станот има 60 метри а со проширувањето ќе бидат 90 и 6 метри тераса.Ме интересира дали вие можете да не посоветувате како да ги распределиме просториите во двата стана.
    Поздрав Светлана

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *